Wat te doen als u wordt beschuldigd van merkinbreuk?

Wereldwijd komen er dagelijks duizenden merken bij, ook die van u. De kans dat u met het introduceren van uw merk inbreuk maakt op het merkrecht van een ander, is aanwezig. U moet dat daarom te allen tijde proberen te voorkomen en dat kan. 

Maar wat als voorkomen te laat is en u al beschuldigd wordt van inbreuk? Wat moet u dan doen?

Download onze brochure en lees hoe u het beste kunt handelen.

Ik word beschuldigd van inbreuk op een ander merk. Wat moet ik doen warp

 

   

WORDT U BESCHULDIGD VAN MERKINBREUK?

Neem dan contact op met een merkenadviseur.

0294 490 900 NEEM CONTACT OP

IK WORD BESCHULDIGD VAN INBREUK OP EEN ANDER MERK. HELP, WAT MOET IK DOEN?

Wereldwijd komen er dagelijks duizenden merken bij, ook die van u. De kans dat u met het introduceren van uw merk inbreuk maakt op het merkrecht van een ander, is aanwezig. U moet dat daarom te allen tijde proberen te voorkomen en dat kan. Wij gaan u hieronder uitleggen hoe.

Maar wat als voorkomen te laat is en u al beschuldigd wordt van inbreuk? Wat moet u dan doen?

U hoeft het niet alleen te doen

Het is in ieder geval zaak om direct te handelen. De situatie is met hulp van Knijff in de meeste gevallen op te lossen. Wij bekijken allereerst welke rechten de wederpartij precies heeft en wat uw rechtspositie is. Geregeld blijkt het een storm in een glas water en kan de kwestie tussen partijen geschikt worden zonder tussenkomst van de rechter. Bijvoorbeeld door het afbakenen van rechten kan vaak een oplossing gevonden worden waar beide partijen mee kunnen leven.

Aan welke kant u ook staat in een merkenrechtelijk conflict, wij staan u graag bij. We hebben jarenlange ervaring met merkenconflicten en (oppositie)procedures voor de merkeninstanties, verweerschriften schrijven en het opstellen van en reageren op sommatiebrieven. Uw conflict is bij ons in goede handen.

Voorkomen van een merkenconflict

Voorkomen is echter beter dan genezen. Door de beschikbaarheid van uw merk te laten onderzoeken voordat u het merk gebruikt en registreert, weet u of u problemen kunt verwachten van houders van oudere merken en kunt u dat op voorhand voorkomen.

In ons blog: Is uw nieuwe merk nog beschikbaar? leest u meer over merkonderzoeken. Of lees ons blog: 6 tips om uw merk actief te verdedigen.

Bij het registreren en onderzoeken van een merk komt heel wat kijken. Gelukkig zijn er merkenadviseurs voor wie het merkenrecht gesneden koek is en die u graag helpen bij het onderzoeken, registreren en bewaken van uw merk. Bij Knijff werken ruim zeventig professionals elke dag aan duizenden merken wereldwijd. Dat doen wij natuurlijk ook heel graag van u.

Wilt u uw merk registreren of heeft u een merkenconflict? Neem dan contact met ons op.