Wat te doen bij inbreuk op uw merk?

Elke dag worden er wereldwijd duizenden merken geregistreerd. De kans bestaat dat deze merken inbreuk maken op uw merkrechten. Soms opzettelijk, soms per ongeluk. Ook wanneer een overeenstemmend merk wordt gebruikt zonder uw toestemming, kan er sprake zijn van merkinbreuk.

Download onze brochure en u leest wat u moet doen als er inbreuk wordt gemaakt op uw merk.

  • Verdedig uw merk
  • Inbreuk op uw merk gesignaleerd, wat nu?
  • Inbreuk opsporen
Help, er wordt inbreuk op mijn merk gemaakt. Wat moet ik doen warp

 

   

WILT U UW MERK BEWAKEN OF HEEFT U EEN MERKENCONFLICT?

Neem dan contact op met een merkenadviseur.

0294 490 900 NEEM CONTACT OP

HELP, ER WORDT INBREUK OP MIJN MERK GEMAAKT. WAT MOET IK DOEN?

Elke dag worden er wereldwijd duizenden merken geregistreerd. De kans bestaat dat deze merken inbreuk maken op uw merkrechten. Soms opzettelijk, soms per ongeluk. Ook wanneer een overeenstemmend merk wordt gebruikt zonder uw toestemming, kan er sprake zijn van merkinbreuk.

Verdedig uw merk

Met een merkregistratie kunt u onder meer optreden tegen het gebruik en de registratie van eenzelfde of een gelijkend merk voor dezelfde of soortgelijke producten of diensten. Het is uw goed recht om uw merkrecht met hand en tand te verdedigen als u inbreuk constateert. Besef wel dat het aan uzélf is om te signaleren wanneer iemand inbreuk maakt. En ook het optreden tegen de inbreuk is aan u. Overeenstemmende of dezelfde merken worden niet zonder meer door de merkeninstantie geweigerd wanneer ze worden aangevraagd.

Inbreuk op uw merk gesignaleerd, wat nu?

Wanneer inbreuk wordt gesignaleerd, staat Knijff u met raad en daad bij met het oplossen van merkenconflict. Wij kunnen de andere partij aanschrijven en hem wijzen op uw rechten. Ook kunnen wij oppositieprocedures (officiële bezwaarprocedures) voeren bij de merkeninstanties. Hoe we een merkenkwestie aanpakken, kunt u zien in onze video over optreden tegen merkinbreuk. Een merkenconflict moet opgelost worden. Het liefst zonder tussenkomst van de rechter want hoge advocaten- en rechtszaakkosten, daar zit niemand op te wachten. Is er sprake van inbreuk? Neem dan snel contact op.

Inbreuk opsporen

U kunt op verschillende manieren achter merkinbreuk komen. U bent de inbreuk bijvoorbeeld zelf tegengekomen in uw markt. Maar inbreukmakende merken die nog niet gebruikt worden, zijn moeilijker op te sporen. Merkbewaking kan u helpen. Als u uw merk in bewaking neemt, ontvangt u inbreukalerts zodra een identiek of overeenstemmend merk wordt aangevraagd in het merkenregister. U leest meer over bewaking in ons blog Wat is bewaking en hoe kan het mij helpen?

Wat u zelf nog meer kan doen om inbreuk te voorkomen leest u in ons blog 6 tips om uw merk actief te verdedigen.

Bij het registreren en verdedigen van een merk komt heel wat kijken. Gelukkig zijn er merkenadviseurs voor wie het merkenrecht gesneden koek is en die u graag helpen bij het onderzoeken, registreren en bewaken van uw merk. Bij Knijff werken ruim 70 professionals elke dag aan duizenden merken wereldwijd. Dat doen wij natuurlijk ook heel graag van u.

Wilt u uw merk registreren of heeft u een merkenconflict? Neem dan contact met ons op.

Lees ook ons blog Wanneer is er sprake van merkinbreuk?