Wat zijn de voordelen van registreren?

Uw merk is u veel waard, het maakt per slot van rekening deel uit van de identiteit van uw bedrijf en het maakt dat uw afnemers weten dat de dienst of het product van u afkomstig is. Hopelijk wordt uw merk een groot succes.

Om dat succes te bewaken en op te treden tegen aanhakers is het belangrijk om uw merknaam of logo te beschermen.

Download de brochure en u leest de 5 voordelen van het registreren van uw merk.

5 redenen waarom u uw merk moet registreren

 

   

WILT U UW MERK PROFESSIONEEL LATEN REGISTREREN?

Neem dan contact op met een merkenadviseur.

0294 490 900 NEEM CONTACT OP

5 REDENEN WAAROM U UW MERK MOET REGISTREREN

U heeft een merk dat u al een langer gebruikt of u heeft een nieuw merk voor een nieuw product, een bedrijfsnaam of voor een nieuwe dienst. Uw merk is u veel waard, het maakt per slot van rekening deel uit van de identiteit van uw bedrijf en het maakt dat uw afnemers weten dat de dienst of het product van u afkomstig is. Hopelijk wordt uw merk een groot succes. Om dat succes te bewaken en op te treden tegen aanhakers is het belangrijk om uw merknaam of logo te beschermen. Hieronder leest u de 5 voordelen van het registreren van uw merk.

Voordeel 1

Het exclusieve recht op een merk krijgt u enkel en alleen door registratie ervan in het merkenregister. Heeft u deze merkrechten, dan kunt u er vanuit gaan dat u het merk ongestoord kunt gebruiken in de landen waar u het ingeschreven heeft.

Voordeel 2

Uw merk is beschermd tegen andere merken die verwarring veroorzaken, maar ook tegen handelsnamen en domeinnamen. Verwarring gaat verder dan een concurrent die de identieke naam gebruikt. Een merkrecht beschermt tegen overeenstemmende merken die voor soortgelijke producten of diensten worden ingediend en/of wordt gebruikt.

Voordeel 3

Door uw merk goed te beschermen, kunt u zelfs rechtszaken voorkomen. Een dreigement is dan vaak al genoeg om een ander af te schrikken als deze wil aanhaken bij het succes van uw merk. Wederpartijen kunnen directe concurrenten zijn. Maar ook uw eigen distributeur die uw merk in zijn land groot heeft gemaakt kan uw merken registreren als u dat zelf niet doet.

Voordeel 4

Gebruikt u het merk al jarenlang? Dan is het nog steeds nodig om het merk in te schrijven in het merkenregister om bescherming te verkrijgen. Gebruik alleen geeft namelijk geen rechten. Door het merk te registreren voorkomt u dat u het gebruik van het merk moet stopzetten omdat een ander bedrijf het merk registreert en ú aanspreekt.

Voordeel 5

Een merkregistratie verhoogt de waarde van een bedrijf. Wilt u uw merk of bedrijf in de toekomst verkopen, dan zal een potentiële koper als een van de eerste zaken kijken of de merken (namen en logo’s) goed zijn vastgelegd. Is dit het geval, dan kan de koper ervan uitgaan dat hij het merk ongestoord kan gebruiken.

Kort gezegd: merkinbreuk kan met of zonder opzet worden gepleegd, maar de verwarring bij uw klanten is praktisch altijd schadelijk voor uw merk. Merkregistratie is daarom geen luxe maar noodzaak.

Lees ook onze blogs: Maximale merkbescherming in 3 stappen  en Stappenplan merkregistratie; waar te beginnen? 

Bij het beschermen van een merk komt heel wat kijken. Gelukkig zijn er merkenadviseurs voor wie het merkenrecht gesneden koek is en die u graag helpen bij het onderzoeken, registreren en bewaken van uw merk. Bij Knijff werken ruim zeventig professionals elke dag aan duizenden merken wereldwijd. Dat doen wij natuurlijk ook heel graag van u.

Wilt u uw merk beschermen? Neem dan contact met ons op.